Потвърдено: Човешките останки, открити в планина в Калифорния, са на актьора Джулиан Сандс

Той изчезна през януари на 3000 метровата планина Сан Антонио

28.06.2023 | 08:20 Редактор: Искра Ангелова
Потвърдено: Човешките останки, открити в планина в Калифорния, са на актьора Джулиан Сандс

Тялото на изчезналия британски актьор Джулиан Сандс е идентифицирано, съобщи калифорнийската полиция във вторник, след като през уикенда туристи откриха човешки останки в планините близо до Лос Анджелис, предаде АФП.

Сандс, който се прочу през 1985 г. с ролята си в "Стая с изглед", изчезна през януари на 3000 метровата планина Сан Антонио, известна като планината Балди.

В събота сутринта туристи откриват човешки останки и предупреждават властите, които се отзовават на мястото и транспортират тялото до местната служба за медицински изследвания.

"Процесът на идентификация на тялото, намерено на планината Балди на 24 юни 2023 г., приключи и то беше положително идентифицирано като 65-годишния Джулиан Сандс от Северен Холивуд", се казва в изявление на шерифството на Сан Бернардино.

"Начинът на смъртта все още се разследва в очакване на резултатите от допълнителни тестове", допълват те.

Не бяха предоставени допълнителни подробности.

Сандс е бил опитен турист, който описва себе си като най-щастлив "близо до планински връх в славна студена утрин".

Върхът, в близост до който Сандс е изчезнал, е най-високият в планината Сан Габриел и е популярна дестинация за жителите на Лос Анджелис, припомня БГНЕС.

Шерифът на окръг Сан Бернардино тогава заяви, че той става все по-коварен, като между 2017 и 2022 г. са известни осем смъртни случая.

През декември и януари Калифорния беше засегната от поредица от силни бури, които донесоха обилен сняг в планинските вериги, включително в планината Сандс.

Братът на актьора - Ник, заяви две седмици след началото на усилията за издирване, че е приел, че Сандс няма да бъде открит жив.

"Той все още не е обявен за изчезнал, предполага се, че е мъртъв, но със сърцето си знаех, че си е отишъл", казал той според английските местни медии в Йоркшир, където братята са израснали.

Снимка: БГНЕС