"Вагнер" преполови пътя до Москва, стигна до Липецка област

Липецка област е на около 360 километра южно от Москва

24.06.2023 | 20:25 Редактор: Михаела Димитрова

Наемните бойци от частната военна компания "Вагнер" са преполовили пътя до руската столица Москва, след като са стигнали от Ростов на Дон до Липецка област, информираха местните власти, цитирани от ДПА.

"Отправили сме сериозно предупреждение към гражданите да не напускат домовете си и като цяло да се въздържат от придвижване с транспорт", обяви губернаторът на руската Липецка област  Игор Артамонов.

Въпреки навлизането на "Вагнер" в областта той казва, че ситуацията е под контрол, уточнява ДПА. Липецка област е на около 360 километра южно от Москва.

За разлика от събитията във Воронежка област, която е още по на юг, засега няма постъпили сведения за сражения, допълва БТА.

Налице са обаче видеозаписи, показващи обърнати в канавките камиони, които очевидно ще се използват за барикади срещу настъпващите колони от наемници на "Вагнер".  По същата причина са прекъснати и пътища, като се копаят ровове, чиято цел също е да бъде спряно напредването на войниците на Евгений Пригожин към руската столица Москва.

Снимка: БГНЕС