Загубиха се следите на самолета на Путин, премиерът на Русия е извън Москва

Радарите показват, че самолетът му е излетял от столицата за Санкт Петербург

24.06.2023 | 20:14 Редактор: Михаела Димитрова
Загубиха се следите на самолета на Путин, премиерът на Русия е извън Москва

Самолетът на руския президент Владимир Путин, който излетя и напусна Москва, е бил изгубен от радарите. Междувременно премиерът на Русия и един от заместниците му също са напуснали столицата.

Радарите показват, че самолетът му е излетял от столицата за Санкт Петербург в 14:16 часа местно време, като дестинацията на полета не е била отразена там. Машините губят стъпките на самолета около град Твер. В същия регион е и една от резиденциите на Путин, съобщава NEXTA.

Говорителят на Кремъл Димитрий Песков обаче отрече информацията и обясни, че Путин никъде не е заминавал и работи в Кремъл.

Според Flightradar най-малко три самолета от специалния летателен отряд на Русия са напуснали Москва за Санкт Петербург на 24 юни. Центърът за досиета пише, че сред излетелите самолети е ТУ-214ПУ, също с оборудване за контрол на армията - той е изчезнал от системата за проследяване при заход на летище Пулково в Санкт Петербург, предава каналът We Can Explain Telegram.

Вероятно другите два самолета са за премиера на Русия Михаил Мишустин и заместникът му Денис Мантуров, който е напуснал страната. Мантуров е и най-богатият човек в руското правителство.

Смята се, че олигархът Аркадий Ротенберг, който е много близък до Путин, излетял от Москва в 11:30 ч. и кацнал в Баку в 15:04 ч. Полетът му е бил планиран още за снощи. Самолетът на заместник министър-председателя Денис Мантуров излетял от Москва в 07:00 ч. и кацнал в Даламан, Турция. Олигархът Владимир Потанин все още изчаква полет от Москва до Истанбул, информира "24 часа".

Снимка: БГНЕС