Лавров: Ако НАТО се противопостави на конфликта в Украйна - нека се бият

Русия е готова за това, изтъкна външният министър на страната

20.06.2023 | 17:51 Редактор: Вяра Димова
Лавров: Ако НАТО се противопостави на конфликта в Украйна - нека се бият

Руският външен министър Сергей Лавров каза, че ако Северноатлантическият алианс каже, че се противопоставя на замразяването на конфликта в Украйна, тогава "нека се бият".

"Ако НАТО, чрез устата на генералния секретар на Алианса Йенс Столтенбег, отново заяви, че е против замразяването, както се казва, на конфликта в Украйна, значи искат да се бият. Е, нека се бият!", каза ръководителят на руското външно министерство пред репортери след заседанието на Съвета на външните министри на страните членки на Организацията на договора за колективна сигурност (ОДКС), съобщават руски медии.

Лавров подчерта, че Русия е готова за това. "Ние отдавна сме разбрали целите на НАТО в ситуацията около Украйна. Тези цели се формираха много години след преврата. Сега НАТО се опитва да ги реализира", допълни той.

Според него някои политици и експерти на Запад постепенно "отрезвяват и разбират истинските причини за това, което се случва и какво всъщност се случва на Земята", пише "Труд".

"Ако декларираното от тях, че не водят война срещу Русия, отговаряше на истината, украинската ситуация отдавна щеше да е приключила, но всъщност правят точно това. Това всъщност е признание, че те са пряк участник в хибридната война, обявена срещу Русия", обяви Лавров.

Снимка: БГНЕС


4
0 rate up comment rate down comment 1
За мир
преди 10 месеца
Много сте смели ултралибералите- да помогнели на Украйна за сметка на "простолюдието", т.е. за сметка на сънародниците си! На Армения защо не помогнахте срещу Азербайджан или на Ирак срещу Турция? А на Югославия защо не помогнахте? Нямате нищо против да се убиват хора, стига да са от "нецивилизования свят", към който (според вас ) принадлежат и българите с различни от вашите убеждения?Който иска да води войната, да ходи доброволец в родната Украйна! Сигнализирай за неуместен коментар
3
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 10 месеца
Значи извода е ако не им бяха помогнали досега щяха да са превзели цяла Украйна но плановете се объркаха и много боли !!!!!!! Сигнализирай за неуместен коментар
2
3 rate up comment rate down comment 0
sss
преди 10 месеца
1
3 rate up comment rate down comment 2
sss
преди 10 месеца
лавров е мъжага на позиция и им обснява че ще ядат тояга от позиция и нему пука за натовската полиция на ватикана ако се налоги и стова ще се захванат и колкото по надълбоко няма да е споко дълбучината от запад я замерват а на изток я отмерват и накрая в европа няма да да има кой да лая ако желаете нека това пък каза да е края .А ОТ МЕН ВСИЧКИ БЪЛГАРИ И БЪЛГАРИЯ ДА СЕ ОСЪЗНАЯТ В НЕУТРАЛИТЕТ ДА СЕ ПРИТАЯТ ЗА ДА НЕ РИДАЯТ И С РУСИЯ ВИНАГИ ПО ХРИСТИЯНСКИ ПРАВОСЛАВЕН КУЛТУРНО ДА ИГРАЯТ . интерси Сигнализирай за неуместен коментар