Масирана въздушна атака срещу Украйна, руснаците използват ирански дронове

Остава заплахата от нови нападения

20.06.2023 | 13:46 Редактор: Искра Ангелова

Русия предприе през нощта поредна масирана въздушна атака срещу Украйна. Удари бяха нанесени и в западната част на страната. Украинските въоръжени сили заявиха, че са свалили повечето ирански дронове, изстреляни от Русия.

В някои райони сирените са оповестявали въздушно нападение с часове. Генералният щаб на украинските въоръжени сили съобщи, че противовъздушната отбрана е свалила 28 от 30 дрона "Шахед" иранско производство. Унищожени са около 20 вражески цели във въздушното пространство около Киев, заяви ръководителят на военната администрация в украинската столица Сергий Попко.

Сред атакуваните градове е и Лвов, на 70 км от границата с Полша. Там властите казаха, че Русия е поразила "критична инфраструктура" и е избухнал пожар. Според първоначалните данни няма жертви или пострадали хора. Военната администрация в областта предупреди, че остава заплахата от нови нападения.

Украинското командване твърди, че в Запорожие Русия е изстреляла ракети от зенитно-ракетни системи С-300. Няма данни за жертви и там, но са засегнати телекомуникационна инфраструктура, селскостопански обекти и ферми.

Атаката срещу Запорожие също се определя като масирана и насочена срещу граждански обекти.

Агенция ТАСС пък съобщи, че украинските сили са изстреляли дронове камикадзе по град Нова Каховка в Херсонска област, при което са били ранени трима цивилни.

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.

Снимка: БГНЕС