Борис Джонсън се завръща към журналистиката - става колумнист на Daily Mail

Експремиерът напусна британския парламент заради разкритията по "партигейт"

17.06.2023 | 13:16 Редактор: Юлиан Христов
Борис Джонсън се завръща към журналистиката - става колумнист на Daily Mail

Бившият министър-председател на Великобритания Борис Джонсън вече е колумнист на вестник Daily Mail, съобщи изданието. С това той се завръща към журналистическата си кариера, по време на която е писал за няколко водещи британски издания.

58-годишният Джонсън, който миналата седмица се оттегли от поста си на депутат заради разследване, което го призна за виновен в умишлено подвеждане на парламента за това, че не е провеждал партита по време на локдауна заради Ковид-19, ще пише за Daily Mail всяка събота, съобщи вестникът.

"Независимо дали сте фенове на Борис или не, той ще бъде задължително четиво - както в Уестминстър, така и за милиони хора по света", заяви вестникът.

Откакто подаде оставка като министър-председател миналата година, Джонсън, един от най-известните и пораждащи разногласия британски политици, започна да печели милиони лири от ораторски турнета.

Очаква се завръщането му в журналистиката да бъде доходоносна нова работа и да предложи на бившия лидер средство в един от най-четените десни вестници във Великобритания да изрази мнението си за управлението и министър-председателя Риши Сунак, предава БГНЕС.

Джонсън подаде оставка като депутат с язвителна атака срещу парламентарната комисия, която постанови, че умишлено е подвел парламента в аферата "партиен гейт". Парламентът ще реши дали да одобри констатациите на комисията в понеделник.

Снимка: БГНЕС