Фон дер Лайен очаква от България отново жена да заеме поста на еврокомисар

Председателят на ЕК отдава голямо значение на равното разпределение на служителите по пол, заяви говорител

16.06.2023 | 15:33 Редактор: Вяра Димова
Фон дер Лайен очаква от България отново жена да заеме поста на еврокомисар

Европейската комисия изрази очакване България отново да предложи жена за еврокомисар. "Прави чест на България, че досега е предлагала само жени за еврокомисари", заяви говорител на комисията.

"Убеден съм, че председателят на ЕК Урсула фон дер Лайен, която отдава голямо значение на равното разпределение на служителите на комисията по пол, ще очаква от българските власти кандидатури на жени. Мисля, че тя ще държи съотношението между мъжете и жените еврокомисари да остане непроменено", добави говорителят, цитиран от БТА.

"Процесът е политически и не мога да предположа как ще преминат предстоящите разговори", заяви той. Говорителят не можа да уточни дали ЕК е изпратила вече писмо до София с искане българските власти да представят нов кандидат за еврокомисар на мястото на вицепремиера Мария Габриел, която се оттегли от поста преди месец.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 10 месеца
Чакай, малко бе! Ако само жени е предлагала, бе е ли време за промяна? В офиса имаме 8 жрни програмистки ... 6 са пълна трагедия, а от другите две, една МОЖЕ би бихме я взели в нормални обстоятеслтва, ама пусти му ESG кредитен рейтинг ... Сигнализирай за неуместен коментар