Украйна атакувала кораба, пазещ газопроводите "Турски поток" и "Син поток"

Екипажът е унищожил всички катери с помощта на наличното въоръжение

11.06.2023 | 16:46 Редактор: Петя Кръстева
Украйна атакувала кораба, пазещ газопроводите

Въоръжените сили на Украйна са атакували с катери без екипаж корабът "Приазовие" на Руския черноморски флот, който осигурява безопасността на газопроводите "Турски поток' и "Син поток" в югоизточната част на Черно море, съобщи Министерството на отбраната на Русия.

"Въоръжените сили на Украйна направиха неуспешен опит за атакуват с шест морски бързоходни катери без екипаж кораба "Приазовие" на Черноморския флот, който изпълнява задачи по контрола на обстановката и осигуряването на безопасността по маршрутите на газопроводите "Турски поток" и "Син поток" в югоизточната част на Черно море", се казва в съобщението.

От министерството подчертават, че екипажът е унищожил всички катери с помощта на наличното въоръжение, докато корабът се е намирал на 300 км югоизточно от Севастопол.

"Няма пострадали. Корабът не е бил повреден. Корабът "Приазовие" на Черноморския флот продължава да изпълнява поставените задачи", съобщават още от руското военно министерство. От там допълват, че при нападението тази нощ, "както и при предишни подобни атаки, стратегическият разузнавателен безпилотен самолет RQ-4B Global Hawk на американските военновъздушни сили е извършвал разузнаване в централното въздушно пространство на Черно море".

Снимка: БГНЕС


2
3 rate up comment rate down comment 0
Химик
преди 10 месеца
Това се счита за акт срещу страната която е наела охраната. Сигнализирай за неуместен коментар
1
11 rate up comment rate down comment 3
Пенчо
преди 10 месеца
Време е на тези украински ***,да се нанесе такъв удар,че да бъдат заличени завинаги. Сигнализирай за неуместен коментар