Зловеща находка в Мексико: Откриха най-малко 45 чувала с човешки останки

Властите издирвали седем младежи, обявени за изчезнали

02.06.2023 | 08:46 Редактор: Вяра Димова
Зловеща находка в Мексико: Откриха най-малко 45 чувала с човешки останки

Най-малко 45 чувала с човешки останки са открити в овраг в западния мексикански щат Халиско по време на издирването на седем младежи, обявени за изчезнали миналата седмица, съобщиха местните власти, предаде АФП.

"Бяха извадени 45 чувала с човешки останки, които принадлежат както на мъже, така и на жени", се казва в изявление на щатската прокуратура.

Ужасяващото откритие е направено на дъното на 40-метров ров в община Сапопан, предградие на Гуадалахара, голям индустриален център. Властите са започнали издирването на две жени и петима мъже, всички на възраст около 30 години, които са обявени за изчезнали от 20 май.

Съобщенията за изчезнали лица за всеки от тях са били подадени поотделно в различни дни, но разследващите са установили, че всички те са работили в един и същ кол център. Кол центърът се намирал в същия район, в който били открити човешките останки. Съдебните експерти все още не са определили броя на жертвите и тяхната самоличност, предаде БГНЕС.

Първоначалните разследвания предполагат, че кол центърът може да е бил замесен в незаконни дейности, а местните медии съобщават, че властите са открили марихуана, кърпа и парцал за почистване с видими петна от кръв, както и документи за възможни търговски дейности. Роднините на изчезналите обаче обвиниха властите, че се опитват да криминализират жертвите.

Страхувате ли се от развитието на изкуствения интелект?

Не, човекът винаги ще го контролира и единствено ще ни бъде от полза.
27%
Да, има опасност да ни подчини и дори унищожи.
50%
Страхувам се единствено да не "открадне" работното ми място.
8%
Не ме интересува, имам далеч по-сериозни страхове и проблеми.
14%
Общо 2002 гласа

Снимка: архив, БГНЕС