Кадиров зове за военно положение в Русия: Очаквайте отмъщение в пълния смисъл

"Атаката с дрон срещу Москва няма тактически смисъл", написа лидерът на Чеченската република

30.05.2023 | 21:52 Редактор: Искра Ангелова
Кадиров зове за военно положение в Русия: Очаквайте отмъщение в пълния смисъл

Лидерът на Чеченската република Рамзан Кадиров заяви, че атаката с дронове срещу Москва "няма смисъл и не влияе на хода на военните действия", съобщава вестник "Коммерсант".

По думите му подобни действия имат за цел да привлекат внимание и да получат "информационни точки" след големи поражения "на терен". Руските власти обаче трябва да въведат военно положение, "за да се изчисти наведнъж цялата тази терористична клетка".

"Атаката с дрон срещу Москва няма тактически, стратегически или дори психологически смисъл. Обучените във военното дело разбират това. Войната се води на съвсем друго място“, написа Рамзан Кадиров в своя Telegram канал, цитиран от "Фокус".

Той допълни, че ръководството на Украйна взима решения, използвайки терористични методи.

"За мен е толкова необходимо да се обяви военно положение в Русия, да се използват всички бойни средства, предназначени за това, за да се помете цялата тази терористична клетка наведнъж, без да се прибягва до формулировката "украински военни", написа Кадиров. След поредицата инциденти в Брянска област Кадиров призова за въвеждане на военно положение в някои региони на страната, припомня изданието.  

Завършвайки поста си в Telegram, Рамзан Кадиров предупреди, че скоро на бойното поле в Украйна ще стане ясно "какво е отмъщение в пълния смисъл на думата".

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 1
едно признавам
преди 9 месеца
Че руснаците са първи в света по заплахи. Не е имало ден, без да се заканват на някого...на Запада, на Казахстан, на България.........с глад, липсва на гориво, яьдрена война, икономическа разруха......а всъщност...точно русия в момента е в състояние на свободно падане....НО КАКТО НИЕ СИ ЗАСЛУЖАВАМЕ КРАДЕВ, ТИКВА, НИНОВА,ДОГАН И КОПЕЙКИН, ТАКА И ТЕ СИ ЗАСЛУЖАВАТ...путин. Сигнализирай за неуместен коментар