Зеленски: Злото няма да има друг край освен поражение, с Patriot терорът ще бъде победен

Американските системи за ПВО ще гарантират 100% прехващане и ще изиграят своята роля в борбата с руската инвазия, каза президентът

30.05.2023 | 07:26 Редактор: Михаела Димитрова
Зеленски: Злото няма да има друг край освен поражение, с Patriot терорът ще бъде победен

Американските системи за противоракетна отбрана Patriot ще гарантират 100% прехващане и ще изиграят своят роля в борбата с руската инвазия, заяви в традиционното си вечерно обръщение украинският президент Володимир Зеленски, цитиран от Ройтерс.  

"Когато системите Patriot в ръцете на украинците, гарантират 100% прехващане на всяка руска ракета, терорът ще бъде победен", каза Зеленски.

Украинският лидер изтъкна, че с военни успехи "и с нашите системи Patriot ще продължим да се борим с Русия с всички нейни зли проявления".

Зеленски добави, че всяка руска атака връща Украйна и целия свят към очевидния извод: "Русия иска да следва пътя на злото докрай, тоест до поражението си, защото злото няма и не може да има друг край освен поражение". 

Той изрази убеждението си, когато светът засили натиска върху Русия, включително чрез санкциите, когато изолацията на терориста расте, "когато бившите му партньори се срамуват от всякаква близост с Москва, терорът губи".

Снимка: Bloomberg.com