Русия победоносно: Контролираме Бахмут. Путин обеща награди на войниците

Новината беше потвърдена от руското военно министерство

21.05.2023 | 09:21 Редактор: Петя Кръстева
Русия победоносно: Контролираме Бахмут.  Путин обеща награди на войниците

Руското военно министерство обяви пред журналисти, че напълно контролират град Бахмут, цитира ТАСС.

"В резултат на настъпателните действия на десантно-десантните отряди на "Вагнер" с подкрепата на артилерията и авиацията на Южната група войски беше завършено освобождаването на град Артемовск (Бахмут) в Артемовското (Бахмутското) тактическо направление", са заявили от министерството.

Руският президент Владимир Путин поздрави частите на ЧВК "Вагнер" и военните от въоръжените сили на Руската федерация за превземането на Бахмут. Това съобщиха от пресслужбата на Кремъл, посочва ТАСС.

"Владимир Путин поздравява десантно-щурмовите отряди на "Вагнер", както и всички военнослужещи от подразделенията на Въоръжените сили на Русия, които им предоставиха необходимата подкрепа и флангово прикритие, със завършването на операцията по освобождаването на Артемовск (Бахмут)", се посочва в съобщението на пресслужбата, цитирано от "Фокус".

"Всички отличили се ще бъдат наградени с държавни награди", отбелязват още от Кремъл.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ловеца от Локорско
преди 10 месеца
През късния соц ходихме в Бахмут с Жигулата. Имам хубави спомени. Сега може би нищо не е останало от този град Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 3
мистрал
преди 10 месеца
поздравления за освобождаването на Артьомовск и присъеднияването му към Русия. Този град беше 8 години укрепван от бандеровците и беше превърнат в бункер, натъпкан с натовско оръжие. Затова превземането му е толкова ценно за руската армия. Сигнализирай за неуместен коментар