С това чуждо въоръжение Украйна опитва да отблъсне Русия от територията си

Бойните пехотни машини "Мардер" и "Брадли" са само част от силата на страната

17.05.2023 | 10:17 Редактор: Вяра Димова
С това чуждо въоръжение Украйна опитва да отблъсне Русия от територията си

От началото на войната в Украйна десетки държави в света доставиха и продължават да доставят оръжия на Киев. Включително и някои от най-модерните артилерийски комплекси, бронирани машини и танкове. Ето какво притежава Украйна: 

Самолет, пренасящ военна помощ за Украйна

След началото на руската инвазия в Украйна много държави - от Австралия до САЩ, доставят оръжия на Киев. При това не става дума само за боеприпаси и стрелково оръжие, а и за тежки системи и бронирани военни машини.

Танкове "Леопард"

Германският танк "Леопард" е въоръжен със 120 мм гладкоцевно оръдие, две картечници, едната от които е сдвоена с оръдието, а другата е за поразяване на летящи цели. Танкът може да бъде оборудван и с противотанкова управляема ракетна система. Екипажът му се състои от четирима души.

Бойната машина на пехотата "Мардер"

Бойните пехотни машини имат екипаж до 10 души. Оборудвани са с 20 мм скорострелно автоматично оръдие. На кулата могат да се монтират пускови установки за противотанкови управляеми ракети и гранатомети, пише DW.

Бойна пехотна машина "Брадли"

Това е основната американска бойна пехотна машина. Тя съчетава добра защита, мощно въоръжение и много добра система за наблюдение и управление на стрелбата, включително прилагане на режим за бързо откриване на целта и поразяването ѝ.

Самоходна зенитна установка "Гепард"

Тези германски самоходни артилерийски установки могат да поразят цели, летящи на височина до три километра и на разстояние до четири километра. Системата разполага със скорострелни оръдия.

Снимка: БГНЕС


4
2 rate up comment rate down comment 0
Не знам
преди 10 месеца
Само спиране на войната е победа за всички славянски народи и пагубна загуби на САЩ. Сигнализирай за неуместен коментар
3
7 rate up comment rate down comment 2
Се тая
преди 11 месеца
Ако продължава Украйна да върви по свирката на изгнилият запад,тя ще изчезне от картата на света...Заления *** трябва да бъде унищожен незабавно. Сигнализирай за неуместен коментар
2
6 rate up comment rate down comment 0
Че
преди 11 месеца
1
18 rate up comment rate down comment 7
дайте да дадем
преди 11 месеца
НАТО използва Украйна като опитен полигон за своите оръжия, а украинските войници като пушечно месо. Сигнализирай за неуместен коментар