Ето как ЦРУ мотивира руснаците да издадат тайните на страната

Достъп до тъмната мрежа щял да гарантира тяхната защита

16.05.2023 | 07:45 Редактор: Петя Кръстева
Ето как ЦРУ мотивира руснаците да издадат тайните на страната

Централното разузнавателно управление на САЩ увеличи усилията си да убеди руснаците да разкрият тайните на страната си, предаде АФП. То публикува емоционален видеоклип в Telegram, насочен към хората, разочаровани от управлението на президента Владимир Путин.

Краткият видеоклип изобразява руски бюрократ, жена и дете - очевидно с проблеми, които се питат дали това е животът, за който са мечтали.

В него се внушава, че хората могат да предприемат действия за подобряване на ситуацията - да предоставят информация на американската разузнавателна агенция - и все пак да бъдат патриотични руснаци.

Видеоклипът и придружаващият го текст дават инструкции как да го направят, като използват браузъра Tor за достъп до тъмната мрежа и инструментите за криптиране, които според ЦРУ ще гарантират тяхната защита.

"ЦРУ иска да знае истината за Русия и ние търсим надеждни хора, които могат да ни я кажат. Вашата информация може да е по-ценна, отколкото си мислите", пише агенцията.

ЦРУ заяви, че се надява да се свърже с хора от разузнаването, дипломацията, науката и технологиите, както и от други области. Интересува се и от всякакъв вид информация, включително политическа и икономическа.

Служител на ЦРУ заяви пред АФП, че макар и преди да са отправяли покана към други социални медии, сега са се съсредоточили върху криптираната Telegram, защото тя е основното средство за руснаците за споделяне и получаване на информация и новини, за всичко - от политиката до войната в Украйна.

ЦРУ се надява, че предоставянето на прост, но ясен начин за изтичане на информация чрез тъмната мрежа, ще убеди предпазливите руснаци да предприемат следващата стъпка.

"Нашата цел е да осигурим възможно най-сигурни пътища, по които те да се свържат с нас", заяви служителят, цитиран от БГНЕС. Той подчерта, че Съединените щати не се стремят да провокират бунт или смяна на режима, а просто се надяват, че някои руснаци могат да видят в това начин да помогнат на страната си да продължи напред.

Длъжностното лице заяви, че подобни кампании в други социални медии, голяма част от които сега са блокирани в Русия, са дали резултат.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Анонимен
преди 11 месеца
????????????????Това шега ли е? Сигнализирай за неуместен коментар
1
2 rate up comment rate down comment 0
световно господство
преди 11 месеца
Тази статия още веднъж доказва как америка се меси в живота на хората по света и какви методи използва за да си осигури корумпирани и лоялни привърженици. Сигнализирай за неуместен коментар