Путин дава руско гражданство при "военна служба", вече и без травми от бой

Руският президент опрости условията за кандидатстване

15.05.2023 | 17:20 Редактор: Петя Кръстева
Путин дава руско гражданство при

Руският президент Владимир Путин разясни условията за получаване на руско гражданство по опростен начин за чужденци, които са сключили договори за военна служба в Руската федерация, съобщават руски медии.

Указът на държавния глава, публикуван в понеделник на официалния портал за правна информация, изменя указа по същата тема от 30 септември миналата година. Според новите правила "чуждестранни граждани, сключили договори за военна служба във въоръжените сили на Руската федерация или военни формирования за период от една година", могат да кандидатстват за гражданство по опростен начин, предаде "Труд".

Съгласно действащите по-рано правила тази разпоредба се прилага за чужденци и лица без гражданство, които "сключиха договори за военна служба във въоръжените сили на Руската федерация, други войски или военни формирования за период от най-малко една година и които участват във военни действия най-малко шест месеца в техния състав или са били осакатени (рана, травма, сътресение), в резултат на което подлежат на уволнение от военна служба за здравословни причини.

Снимка: БГНЕС