Русия: Киев уби двама наши командири при офанзивата срещу Бахмут, загинаха геройски

Те са били ликвидирани при опит да отблъснат украинските атаки

14.05.2023 | 22:30 Редактор: Искра Ангелова
Русия: Киев уби двама наши командири при офанзивата срещу Бахмут, загинаха геройски

Министерството на отбраната на Русия съобщи, че двама негови командири са били убити в Източна Украйна в момент, когато силите на Киев подновиха усилията си да пробият руската отбрана в оспорвания град Бахмут, предаде Ройтерс.

В ежедневния си брифинг министерството заяви, че командирът Вячеслав Макаров от 4-а мотострелкова бригада и заместник-командирът Евгени Бровко от друго подразделение са били убити при опит да отблъснат украинските атаки.

Ведомството заяви, че Макаров е бил начело на войски на фронта и че Бровко е "загинал геройски, претърпявайки множество рани от шрапнели".

Министерството на отбраната рядко обявява смъртта на заемащи командни постове в ежедневните си брифинги, посочва Ройтерс, цитирана от БТА.

Ведомството също така заяви, че украинските сили са извършили атаки северно и южно от Бахмут през последните 24 часа, но че не са преодолели руската отбрана. "Всички атаки на частите на въоръжените сили на Украйна са били отблъснати", се казва в съобщението.

Ройтерс не успя да провери информацията чрез независими източници.

Нито украинските, нито руските сили са успели да поставят под пълен контрол Бахмут, въпреки месеците на изтощителна война, през които и двете страни в конфликта понесоха тежки загуби.

В петък Москва призна, че нейните сили са се отдръпнали северно от Бахмут на фона на вълна от украински атаки, но Киев омаловажи предположенията за стартирането на масивна, отдавна планирана контраофанзива.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Ee
преди 1 година
Войната беше провокирана от Украйна с неспазването на Минските споразумения. И безразборното обстрелване на мирни хора, което продължава и до днес. Сигнализирай за неуместен коментар
1
9 rate up comment rate down comment 9
Елка
преди 1 година
Ако си бяха останали в Русия двамата комамдири нямаше да бъдат убити!Русия нападна Украйна,а не обратното!Криво да седим,право да съдим! Сигнализирай за неуместен коментар