Гръцката полиция конфискува 100 кг кокаин и 100 хил. евро

Арестувани са 9 души

09.05.2023 | 14:45 Редактор: Михаела Димитрова
Гръцката полиция конфискува 100 кг кокаин и 100 хил. евро

Гръцките сили на реда конфискува в Солун 100 кг кокаин от Латинска Америка. Това е една от най-мащабните операции на гръцката полиция и службите за борба с наркотиците срещу латиноамериканския кокаин, довела до ареста на 9 души.

Операцията се проведе в Диавата, след като полицаите блокираха два автомобила, в които седемте души пренасяха голямото количество кокаин. Операцията е проведена в резултат на постъпила информация за контейнер, превозващ голямо количество кокаин.

Първоначално са арестувани седем души - всички известни членове на солунското общество, които са наели коли, за да пренесат субастанцията. След последните два ареста, включително този на лидера, в домовете на заподозрените са намерени и конфискувани 100 000 евро, съобщава "Прото тема".

Първоначално контейнерът е бил изпратен от Латинска Америка в Солун, което за пореден път потвърждава, че картелите са насочили вниманието си към пристанищата на Атина и Солун, за да ги използват като приемна точка за наркотици, които по-късно да бъдат прехвърлени в европейските държави, предаде БГНЕС.

Вместо да отворят контейнера обаче, гръцките сили решили да използват получената информация, за да заловят извършителите, като започнат мащабно разследване на канала за трафик на наркотици в Гърция.

Снимка: БГНЕС