Мароко задържа 5,4 т смола от канабис, скрити в камион и кокаин, опакован в риба тон

Арестуван е 45-годишен шофьор

23.04.2023 | 11:54 Редактор: Вяра Димова
Мароко задържа 5,4 т смола от канабис, скрити в камион и кокаин, опакован в риба тон

Мароканската полиция конфискува 5,4 тона смола от канабис, скрити в камион, пътуващ за Испания, и 60 килограма кокаин, опакован в замразена риба тон, съобщиха служители по сигурността.

"Заедно с митничари заловиха смолата от канабис в северното пристанище Танджер "на борда на международен товарен камион", съобщи Генералната дирекция за национална сигурност. Блоковете смола били пресовани в плочи, скрити в специално монтирани кухини, включително в шасито на камиона.

45-годишният шофьор от Мароко е задържан. В отделна операция, също в Танджер, близо 60 килограма кокаин бяха иззети в четвъртък от хладилен контейнер, съобщи полицията. Кокаинът бил опакован в риба тон, маркирана като идваща от Еквадор и предназначена за Испания, предаде БГНЕС.

Според ООН Мароко е най-големият производител на смола от канабис в света, а миналата година полицията е конфискувала близо 100 тона. През последните години полицията също е извършила множество големи конфискации на кокаин, а южноамериканските картели използват северноафриканската държава като контрабанден транзитен център за Европа.

Снимка: БГНЕС