"Вагнер" остана без обещаните боеприпаси, Пригожин ще говори след Деня на победата

Само няколко часа по-рано той обяви, че исканите доставки са започнали

09.05.2023 | 07:23 Редактор: Юлиан Христов

Руската частна военна компания "Вагнер" все още не е получила обещаните от Министерството на отбраната боеприпаси, заяви нейният собственик Евгений Пригожин, цитиран от Ройтерс. 

Само няколко часа по-рано той бе казал, че по първоначални данни исканите доставки са започнали. 

В петък собственикът на "Вагнер" предупреди, че неговата милиция ще се изтегли от Бахмут, тъй като е дала хиляди жертви заради недостиг на боеприпаси, за който обвини Министерството на отбраната. В неделя Пригожин обяви, че силите му ще продължат битката за източния украински град, след като искането им е било изпълнено. 

Доставките на боеприпаси обаче не са започнали вчера, както е било обещано, каза собственикът на "Вагнер" във видеообръщение. Той добави, че не иска да разваля големия военен парад в Москва тази сутрин по случай Деня на победата и ще даде подробности след края му, съобщава БНР. 

Бахмут, който руските сили от месеци се опитват да превземат, става арена на най-кръвопролитните сражения от началото на войната. В неделя украинската армия се закани да не позволи източният град да падне до днес, за да се превърне в своеобразен подарък за руския президент Владимир Путин по случай празника, отбелязва Ройтерс. 

Вчера собственикът на "Вагнер" каза, че неговите бойци са напреднали с до 130 метра в Бахмут, въпреки ожесточените сражения. Украинската армия контролира само около 2,36 квадратни километра от града, добави той. Тези негови твърдения не са потвърдени по независим път. 

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 3
КИРУ ЖЪРТЪ
преди 1 година
СВОЕОБРАЗЕН. ПОДАРЪК. ЗА ***.ОТ. ПОЧТИ. ГОДИНА ПРЕВЗЕМАТЕ. ТОЯ. ГЕРОИЧЕН ГРАД СТАНАЛ. СИНОНИМ. НА УКРАИНСКИЯ. СТАЛИНГРАД.ТАМ АРМИЯТА. НА. РУСИЯ. И НЕЙНИЯТ. КЕЛНЕР. ЩЕ СЕСАМОЗАКОПАЕ. Сигнализирай за неуместен коментар