С 50 хил. улични партита продължиха празненствата след коронацията на Чарлз

Тържествата продължават тази вечер със звезден концерт в замъка "Уиндзор"

07.05.2023 | 19:15 Редактор: Юлиан Христов

Днес кралската фамилия се събра под наслов "Големият обяд", с който демонстрира съпричастността си с близо 50 хил. улични партита в цялата страна. Сред домакините бе и министър-председателят Риши Сунак, който каза, че хиляди приятели и съседи се събират, за да поставят празнична украса със знаменца, да налеят чай и да разрежат торта. 

Тържествата продължават тази вечер със звезден концерт в замъка "Уиндзор" и отново в присъствието на коронясаните Чарлз и Камила. На сцената ще блестят изпълнители като Take That, Кейт Пери, Лайнъл Ричи, класици като Андреа Бочели и уелския бас баритон Брин Терфел.  

“Очакваме това да бъде един необикновен концерт, с толкова много звезди на едно място, по едно и също време”, разказват участници в празненствата. 

Както се очакваше, вниманието беше насочени към всички от фамилията, но един от тях изглежда успя да открадне шоуто, по израза на британски и френски медии. Това е петгодишният Луи, най-малкото дете на престолонаследника принц Уилям и съпругата му Кейт. На церемониите по коронацията той беше само зрител, за разлика от брат си - принц Джордж, който играеше ролята на кралски паж.  

При прелитането на самолетите на Кралските военновъздушни сили Луи отново развесели публиката с детските си реакции. Камерите запомниха и прозявката му по време на коронацията в Уестминстърското абатство. Луи достави удоволствие на масите и с гримасите си от каляската, с която Уилям и Кейт се включиха в кралската процесия. 

Не остана незабелязано, че принцеса Шарлот, която вече е на 8 години, се представи като по-зряла и достойна за ролята на кралска персона.    

Вижте повече в репортажа на Григорий Недялков.

Снимка: БГНЕС