Безкраен кошмар в Сърбия: 21-годишен уби 8 души и рани други 13

Вълната на насилие продължи с инциденти в още няколко училища

05.05.2023 | 07:05 Редактор: Юлиан Христов
Безкраен кошмар в Сърбия: 21-годишен уби 8 души и рани други 13

При нова стрелба късно в четвъртък в Сърбия са убити 8 души, а 13 са ранени. Сред ранените има и деца. Поредната кървава трагедия се е разиграла в село Дубона, Младеновац, на около 60 км. от Белград.

Според местните медии извършителят, 21-годишен мъж, се скарал с група хора в училищен двор, взел автомат от дома си и открил огън. След това отишъл в родното си село Шепшин, където отново започнал да стреля.

Министърът на вътрешните работи на Сърбия определи случилото се като терористичен акт. В цялата област Младеновац е в ход операция по залавянето на заподозрения. Затворени са основни пътища. Има и информация, че извършителят е обкръжен, отцепен е голям периметър около мястото.

Съобщава се за затворени магистрали и блокирани автомобили през цялата нощ. В издирването се включи и хеликоптер.

Сърбия е в тридневен траур, след като в сряда 13-годишен ученик застреля 8 свои връстници и охранител в начално училище в Белград. Днес бащата на момчето се изправя пред съда.

Вълната на насилие продължи с инциденти в още няколко училища. В четвъртък 15-годишно момиче нападна с кухненски нож свой връстник и учителка.

Снимка: БГНЕС