Задържаха стрелеца от Атланта: Изпаднал в "ярост", докато чакал в болницата

Опитал да избяга с краден камион

04.05.2023 | 09:40 Редактор: Петя Кръстева
Задържаха стрелеца от Атланта: Изпаднал в

Полицията е арестувала мъж, заподозрян, че е застрелял петима души  в болница в Атланта, съобщиха властите в южния американски град. Дейон Патерсън е открил огън в болнична чакалня. Твърди се, че след това той е откраднал камион, който е бил оставен да работи на близката бензиностанция, и е избягал.

Издирването продължило през нощта преди Патерсън да бъде заловен извън града в съседния окръг Коб.

"Органите на реда са задържали заподозрения. Ще му бъдат повдигнати обвинения и ще бъде изправен пред съда за престъпленията си", заяви кметът на Атланта Андре Дикенс на пресконференция.

Патерсън е бил задържан "без инциденти", каза началникът на полицията в окръг Коб Стюарт Ванхузър.

Жертвите, всички жени, са на възраст между 25 и 71 години. Началникът на полицията Дарин Шербаум заяви, че местните власти са получили помощ при издирването на Патерсън от множество агенции, включително ФБР, пише БГНЕС.

Патерсън е бил придружаван в чакалнята на болницата от майка си, която не е пострадала при стрелбата, каза Шербаум. Си Ен Ен съобщи, че по време на посещението той е изпаднал в "ярост" преди да открие огън.

Все още е твърде рано да се каже дали някоя от жертвите е била специално насочена, добави Шербаум. Семейството на заподозрения сътрудничи на разследването.