Стрелба в Атланта: Въоръжен уби човек в болница, най-малко трима са ранени

Нападателят е бил с качулка и бяла хирургическа маска

03.05.2023 | 22:08 Редактор: Юлиан Христов
Стрелба в Атланта: Въоръжен уби човек в болница, най-малко трима са ранени

В южния американски град Атланта един човек беше убит, а трима ранени, след като въоръжен мъж откри огън в сграда, съобщи полицията относно поредния случай на насилие с огнестрелно оръжие в страната.

Полицията се е отзовала на "ситуация с активен стрелец в сграда" в центъра на Атланта, съобщиха от управлението в Twitter. Мишена са били четирима души.

"Трима са транспортирани в болница за лечение, един е починал на място", се казва в съобщението.

Полицията публикува и снимка на заподозрения - добре сложен мъж, облечен в тъмни панталони, качулка на главата и бяла хирургическа маска, който държи пистолет.

"Смята се, че заподозреният е въоръжен и опасен и към него не трябва да се подхожда", заявиха от полицията.

Телевизионни кадри показаха полицията и други служители на реда, разположени на мястото на инцидента. На мястото са присъствали и няколко линейки.

Според местния телевизионен канал WSB стрелбата е станала в помещение на болницата Northside Hospital.

Според данни за насилие с огнестрелно оръжие, тази година в САЩ са станали повече от 180 масови стрелби - определяни като раняване или убийство на четирима или повече души, съобщава БГНЕС.

С повече огнестрелни оръжия, отколкото са жителите, Съединените щати имат най-висок процент смъртни случаи, свързани с огнестрелни оръжия, от всички развити страни: 49 000 през 2021 г., в сравнение с 45 000 година по-рано. 

Снимка: БГНЕС