Изпращаме още 3,5 тона помощи на Турция, Демерджиев гостува на награждаване на спасители

С приз ще бъде отличен инспектор Петър Петров от "Пожарна безопасност" - Пловдив

25.04.2023 | 07:05 Редактор: Петя Кръстева

България дарява още 3,5 тона помощи за Турция. Вицепремиерът и министър на вътрешните работи Иван Демерджиев лично ще пътува до пострадалата ни съседка. Той ще е гост на специална церемония в президентския дворец в Анкара.

Президентът на Турция Реджеп Ердоган ще награди представители на чуждестранните екипи, които се включиха в спасително-издирвателните операции след тежките земетресения през февруари.

От българска страна ще бъде награден инспектор Петър Петров, началник сектор "Специализирани оперативни дейности" в Регионалната дирекция "Пожарна безопасност и защита на населението" (РДПБЗН) - Пловдив.

"България участва в спасителната мисия в Турция с най-голям брой жива сила и помощи, изпратени в южната ни съседка. Ще бъде награден представител на пожарната - Петър Петров. Той символично ще представлява всички български сили", коментира Демерджиев преди заминаването си. 

Министърът не пропусна възможността отново да благодари на всички, които са помогнали на Турция след опустошителното земетресение на 6 февруари. 

Снимка: БГНЕС