Ердоган: Западът е срещу нас, но Турция ще отправи ясно послание

Проектите в отбранителната индустрия на страната ще продължат

13.04.2023 | 10:00 Редактор: Тодор Петров
Ердоган: Западът е срещу нас, но Турция ще отправи ясно послание

Турският президент Реджеп Ердоган заяви, че страната му ще отправи послание към Запада на 14 май - датата на президентските и парламентарните избори в страната, предаде Анадолската агенция.

По думите на Ердоган "Западът има планове по отношение на Турция" и е против него, но турският народ ще даде необходимия отговор на 14 май.

"С тези избори Турция ще изпрати послание на Запада. Тази страна не гледа какво казва Западът нито когато се бори с тероризма, нито когато определя икономическите си политики", добави той в телевизионно интервю.

Мнозина анализатори са на мнение, че предстоящите избори ще бъдат най-голямото изборно предизвикателство за Ердоган през последните му две десетилетия на власт. 

Ердоган заяви още, че проектите в отбранителната индустрия ще продължат. Говорейки за "TCG Anadolu", най-големият турски военен кораб и първият в света носител на безпилотен боен самолет (UCAV), той каза, че този проект е позволил на Турция да стигне до "много различно място" в световния стандарт.

"Ние правим още една крачка. Сега водим преговори. Ще построим по-голям кораб от този", добави Ердоган, цитиран от БТА.

Президентът съобщи още, че Турция планира в следващите седем години да произведе един милион автомобили ТОГГ - първият турски електромобил.

Снимка: БГНЕС