Байдън: Русия премина границите с ареста на американски журналист, абсолютно незаконно!

Американският президент е опитал да се свърже с близките на арестувания репортер, но не е успял

11.04.2023 | 19:23 Редактор: Искра Ангелова
Байдън: Русия премина границите с ареста на американски журналист, абсолютно незаконно!

Американският президент Джо Байдън за пореден път разкритикува ареста на американски журналист в Русия, предаде Франс прес.

Според Байдън със задържането на Еван Гершкович, който работи за в. "Уолстрийт джърнъл", Кремъл е преминал границите. "Задържането е абсолютно незаконно", изтъкна американският лидер в разговор с журналисти, преди да отпътува за Северна Ирландия.

Байдън каза още, че вчера се е опитал да се свърже с близките на арестувания репортер, но не е успял. Президентът поясни, че ще направи още един опит да разговаря с тях, докато е в самолета, пътувайки за Белфаст, където ще участва в официални прояви по случай подписването преди 25 години на Споразумението от Разпети петък, припомни БТА.

Гершкович бе арестуван в Русия по подозрения в шпионаж. Той и в. "Уолстрийт джърнъл" категорично отхвърлят повдигнатите срещу него обвинения.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Асандж забравихте ли го бе ? Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 0
halсдфсдаф
преди 1 година
Мдааа...от една годима има арестуват испански журналист (който е и руски гражданин тъй като има рода в Русия) в Полша без да са му предявени някакви обвинения...а какво ще кажи мбецила Бай Гън за Асандж който е затворен в Белмор Англия без присъда или обвинения повече от 2г. Сигнализирай за неуместен коментар