Търсят живи или не 8 души под руините в Марсилия, 4 са официално жертвите до момента

Предполага се, че причината за инцидента е изтичане на газ

10.04.2023 | 18:53 Редактор: Михаела Димитрова

Четири са вече жертвите под рухналите сгради в Марсилия в Южна Франция, съобщава Ройтерс. Властите обявиха, че са установили самоличността на осем души, които все още са под развалините, след като вчера експлозия унищожи две жилищни сгради и причини частично срутване на трета. Причината за трагедията все още не е ясна.

Силен шум буди жителите на Марсилия в нощта на инцидента. "Спях и чух огромна експлозия, която наистина разтърси стаята. Бях шокиран, мислех че е сън", споделя жител на града. 

Шестима души са в болница. Спасителните акции продължават.

"Тази вечер болката и скръбта са големи. Всички служби на града, както и на държавата към този момент са ангажирани да продължат издирването. Надеждата трябва да ни държи", каза кметът на града - Беноа Паян. 

Предполага се, че причината за инцидента е изтичане на газ. "Като се има предвид трудностите да се намесят пожарните екипи, изваждането на телата от мястото ще отнеме време. След това съдебните власти ще пристъпят към идентифициране на жертвите. 

"Жителите от съседните сгради са били евакуирани, все още се установява как точно е настъпил инцидентът", каза пожарникар.

Вижте повече в репортажа на Борислава Алексова.

Снимка: БГНЕС