Украинци наели линейка, за да излязат от страната и да не отидат на фронта

Двама мъже платили за услугата $6 000

08.04.2023 | 18:00 Редактор: Елеонора Танева
Украинци наели линейка, за да излязат от страната и да не отидат на фронта

Продължават опитите на украинци да избягат от мобилизацията. Украинските служби са разкрили схема за незаконно излизане от страната, съобщи Държавната гранична служба на Украйна.

Двама мъже, жители на Киев и Запорожие, трябвало да бъдат отведени до украинско-словашката граница в района на село Стужица на Ужгородски район.

За да избегнат проверки по пътя, нарушителите прибегнали до хитрости. Местен жител заедно със съучастник фелдшер от спешна медицинска помощ, са "наели" линейка, очаквайки, че това ще им даде възможност да преминат безпрепятствено през пунктовете и да оставят "пациентите" на точното място.

Нарушителите са разкрити в момента на извършване на престъплението. В линейката са открити и 6000 долара, които са платени на изпращачите за тази услуга.

Задържан е фелдшерът, участвал в незаконната схема. Продължава издирването на съучастника му, който издирвал "клиентите". Разследването продължава.

Снимка: Държавна гранична служба на Украйна


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Елате в Ирландия, пълно е с млади Украйнци (20-35) годишни. По цял ден ходят и пият... А карат коли за по 100000 евро... Браво на Европа. Сигнализирай за неуместен коментар