Британското разузнаване: Русия дава много жертви в Украйна заради наливането с алкохол

Министерството на отбраната открои и други причини - лошо боравене с оръжие, пътни инциденти и хипотермия

07.04.2023 | 11:32 Редактор: Вяра Димова
Британското разузнаване: Русия дава много жертви в Украйна заради наливането с алкохол

Прекомерната консумация на алкохол е причина за много смъртни случаи сред руските сили в Украйна, съобщи британското министерство на отбраната, цитирано от "Сабах", в редовната си актуализация за войната.

"Въпреки че Русия е понесла до 200 000 жертви след пълномащабното си нахлуване в Украйна, значителна част от тях се дължат на невоенни причини", се казва в изявлението.

Британското разузнаване отбелязва неотдавнашния доклад на руски новинарски канал в Telegram за "изключително висок" брой инциденти, престъпления и смъртни случаи, свързани с употребата на алкохол сред руските сили.

"Въпреки това, тъй като тежката консумация на алкохол е широко разпространена в голяма част от руското общество, тя отдавна се счита за мълчаливо приета част от военния живот, дори и по време на бойни операции", сочи доклада, цитиран от БГНЕС.

Министерството изброява други основни причини за загубите извън бойни действия като лошо боравене с оръжие, пътни инциденти и хипотермия. Руските командири вероятно определят широко разпространената злоупотреба с алкохол като особено вредна за бойната ефективност, се допълва в съобщението.

От началото на инвазията министерството публикува ежедневно актуална информация, основана на сведения от разузнавателните служби. Москва разглежда тези доклади като дезинформация.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
вместо бомби им пращайте колет с водка на русите алкохолици Сигнализирай за неуместен коментар