Путин: От Русия и САЩ зависи глобалната сигурност, но сме в дълбока криза

Руският президент подчерта, че страната му се опитва да изгради отношения на принципа на равенството

05.04.2023 | 18:08 Редактор: Михаела Димитрова
Путин: От Русия и САЩ зависи глобалната сигурност, но сме в дълбока криза

Отношенията между Русия и Съединените щати, от които пряко зависи глобалната сигурност и стабилност, за съжаление, преживяват дълбока криза. В нейната основа са принципно различните подходи към формирането на съвременния световен ред. Това заяви руският президент Владимир Путин на церемония в Кремъл, на която получи акредитивните писма на 17 новоназначени посланици.

Сред тях беше и посланикът на Съединените щати Лин Трейси, към която Путин се обърна с думите:  "Използването от Съединените щати в тяхната външна политика на такива инструменти като подкрепата за така наречените цветни революции, подкрепата в този смисъл на държавния преврат в Киев през 2014г. в крайна сметка доведе до днешната украинска криза. И допълнително внесе негативния си принос за деградирането на руско-американските отношения".

Владимир Путин подчерта, че Русия се стреми да изгражда отношенията си със Съединените щати на принципите на равенството, уважението на суверенитета и ненамесата във вътрешните работи един на друг., предаде БНР.

Снимка: БГНЕС