Русия стяга редиците си, Шойгу праща още боеприпаси на съветските войски

Министърът на отбраната понесе сериозни критики от шефа на "Вагнер"

01.04.2023 | 14:50 Редактор: Петя Кръстева
Русия стяга редиците си, Шойгу праща още боеприпаси на съветските войски

Русият министър на отбраната Сергей Шойгу обеща да бъдат увеличени доставките на боеприпаси за войските на Русия в Украйна. Той направи изказването при посещение в щаба на руските войски, които се бият в Украйна, предаде Ройтерс, като се позова на министерството на отбраната.

Кадри, публикувани от руското ведомство в Telegram, показаха как Шойгу председателства заседание с участието на висши военни, сред които началникът на генералния щаб на руската армия генерал Валерий Герасимов.

Според кадрите Шойгу казва на срещата, че Русия ще предприеме стъпки за увеличаване на доставките на боеприпаси за своите войски на фронта. По думите му "обемът на доставките на най-търсените боеприпаси е определен. Предприемат се необходимите мерки за тяхното увеличаване", пише БТА.

През последните месеци Шойгу беше подложен на остри критики от твърдолинейни поддръжници на руската кампания в Украйна, сред които шефът на наемническата компания "Вагнер" Евгений Пригожин, които го обвиниха, че не е осигурил достатъчно боеприпаси за войските на фронта, отбелязва Ройтерс.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 11 месеца
Русия стяга редиците си, Шойгу праща още боеприпаси на съветските войски Сигнализирай за неуместен коментар