Путин сменя външната политика: Кардиналните промени в световен план го налагат

Президентът на Русия подписа специален указ

31.03.2023 | 15:05 Редактор: Елеонора Танева
Путин сменя външната политика: Кардиналните промени в световен план го налагат

Руският президент Владимир Путин одобри нов вариант на концепцията за външна политика на страната. Той обяви подписването на специален указ на среща с постоянните членове на Съвета за сигурност на Руската федерация.

Този документ определя приоритетните области, цели и задачи на международната дейност на Русия, той ще бъде пътна карта за руското външно министерство и други министерства и ведомства.

Президентът отбеляза, че кардиналните промени в международния живот изискват сериозна корекция на Концепцията за външна политика на страната и други документи.

"Кардиналните промени в международния живот наложиха сериозно коригиране на ключови документи за стратегическо планиране, включително Концепцията за външна политика на Руската федерация, която очертава принципи, задачи, приоритети на дипломатическата ни дейност", каза Путин.

Той определи новата Концепция за външна политика на Руската федерация като балансиран документ, който ще бъде в основата на практическите действия на страната в средносрочен и дългосрочен план. Предишната версия на концепцията беше приета през ноември 2016 г. 

Снимка: БГНЕС