Зеленски: Русия трябва да бъде наказана за терора не само в Украйна, но и в Сирия

Чувството за безнаказаност провокира сегашната агресивност на Кремъл, каза украинският президент

19.03.2023 | 08:43 Редактор: Елеонора Танева
Зеленски: Русия трябва да бъде наказана за терора не само в Украйна, но и в Сирия

Президентът на Украйна Володимир Зеленски подчерта необходимостта Русия и нейните съучастници да бъдат подведени под отговорност не само за агресията срещу Украйна, но и срещу други страни, по-специално Сирия.

"Украинските санкции са част от глобалния натиск върху Русия. Всеки, който произвежда оръжия за терор срещу Украйна, който помага на рускта агресия, по-специално като доставя камикадзета "Шахид", могат само да бъдат маргинализирани за света. Тези, на които в крайна сметка ще бъде търсена отговорност за това, което правят срещу нашия народ, хората като цяло, международното право", заяви Зеленски във вечерното си видеообръщение.

Той допълни, че това ще се отнася не само за тези, които подпомагат руски терор срещу Украйна, но и други руски агресии срещу международния ред, срещу нормалния мирен човешки живот, включително на територията на Сирия.

"Народът на Сирия не е получил адекватна международна защита и това създава усещането за безнаказаност на Кремъл и неговите съучастници. Сирийските градове бяха унищожени от руски бомби по същия начин, както нашите украински градове. Именно в тази безнаказаност се крие голяма част от сегашната агресивност на Кремъл", подчерта Зеленски.

Украинският президент добави, че когато украинският народ се защити и възстанови териториалната си цялост, "това ще даде гаранции за мир за много други части на света".

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Сашо
преди 1 година
Нали вие я наказвате?Искате да се биете до последно! Сигнализирай за неуместен коментар