Арестуваха 4 стюардеси във Виетнам, пренасяли наркотици в паста за зъби

Виетнам е известен с изключително тежките наказания за наркотрафикантите

17.03.2023 | 16:22 Редактор: Михаела Димитрова
Арестуваха 4 стюардеси във Виетнам, пренасяли наркотици в паста за зъби

Четири стюардеси на държавната авиокомпания във Виетнам са арестувани за контрабанда на наркотици, съобщи говорител на Vietnam Airlines в петък, цитиран от Berliner Zeitung. 

Жените са обвинени, че са пренесли забранени вещества в ръчния си багаж в страната от Югоизточна Азия при полет от Франция. Поради продължаващите разследвания стюардесите в момента са освободени.

Според митницата на летището в Хо Ши Мин, 11,4 кг. екстази и други наркотици, включително метамфетамин, са открити в ръчния им багаж в четвъртък. Твърди се, че дрогата е била скрита в туби с паста за зъби. Авиационният регулатор на Виетнам нареди по-строги проверки на летищата в страната за справяне с контрабандата на незаконни стоки по въздуха.

Виетнам е известен с изключително тежките наказания за наркотрафикантите. Производството или продажбата на 100 грама хероин или кокаин може да доведе до смъртно наказание. През август 2022 г. седем души бяха осъдени на смърт за предполагаемо контрабандно пренасяне на 46 килограма наркотици във Виетнам от съседна Камбоджа. Властите обикновено не разкриват никакви екзекуции, които са били извършени.