Путин: Засилете репресиите срещу опитите за дестабилизиране на Русия

Президентът настоя и за "по-активни действия в борбата срещу екстремизма"

15.03.2023 | 16:38 Редактор: Вяра Димова
Путин: Засилете репресиите срещу опитите за дестабилизиране на Русия

Президентът Владимир Путин призова правоприлагащите органи да засилят репресиите срещу онези, които се опитват да "дестабилизират" Русия, говорейки за тези, които са в опозиция на военната офанзива в Украйна.

"Моля ви да реагирате остро на опитите за дестабилизиране на социалната и политическата ситуация в страната", заяви Путин на среща с прокурори.

Той също така поиска да бъдат "по-активни в борбата срещу екстремизма" - събирателен термин в руското законодателство, който позволява преследването на джихадистки организации, проукраински активисти, политически опоненти и дори Свидетели на Йехова.

Движението на главния му политически Алексей Навални, който понастоящем е в затвора, беше класифицирано като "екстремистко" през 2021 г. от съдилищата, което доведе до лишаването от свобода на няколко негови активисти и до изгнанието в чужбина на много други.

Събитията, свързани с отравянето на опозиционера, преди да бъде вкаран в затвора, бяха предмет на филма "Навални", който в понеделник беше награден с "Оскар" за най-добър документален филм, пише БГНЕС.

Навални се противопоставя на руската офанзива в Украйна и беше призовал руснаците да демонстрират несъгласието си.

Снимка: БГНЕС


1
1 rate up comment rate down comment 0
анонимен
преди 1 година
Правилно са включили и свидетелите на йехова. Тия са толкова нагли, промити мозъци, че като се сблъскам с някой от тях едвам се сдържан да не го пратя при йехова.... Сигнализирай за неуместен коментар