Удължено задържане: Ева Кайли и Марк Тарабела остават в затвора

Партньорът на Кайли получи разрешение да напусне затвора в края на февруари при определени условия

04.03.2023 | 08:50 Редактор: Михаела Димитрова
Удължено задържане: Ева Кайли и Марк Тарабела остават в затвора

Бившият заместник-председател на Европейския парламент Ева Кайли трябва да остане в затвора по подозрение в корупция. Нейното задържане бе удължено с с два месеца, съобщи прокуратурата в Брюксел в петък.

Предварителното задържане на белгийския евродепутат Марк Тарабела също беше удължено с един месец.

Скандалът с подкупите, който стана публично достояние в края на 2022 г., е за предполагаемо влияние върху решенията на Европейския парламент от правителствата на Катар и Мароко. Обвиненията от прокуратурата са за корупция, пране на пари и членство в престъпна организация.

Предполагаемият ръководител Антонио Панцери също е в ареста. През януари той подписа споразумение с прокуратурата, в което обеща да допринесе цялостно за разследването на скандала, припомня Kronen Zeitung.

Партньорът на Кайли Франческо Джорджи получи разрешение да напусне затвора в края на февруари при определени условия. Италианецът трябва да продължи предварителния си арест под домашен арест с електронна гривна за глезена. Заради евентуално участие в скандала евродепутатът Андреа Коцолино също е под домашен арест след съдебно решение в Неапол.

Снимка: БГНЕС