Спират издирването на оцелели от влака-ковчег в Гърция

Жертвите достигнаха 57 души

03.03.2023 | 13:54 Редактор: Петя Кръстева

57 са вече жертвите, а десетки са ранените във влаковата катастрофа в Гърция. През нощта имаше протести в страната. А спасителните операции по издирването на оцелели под вагоните спират.

В отчаян опит да намерят своите близки хора дават ДНК проби в медицинските заведения. Идентифицирането на пътниците от влака обаче става все по-трудно, тъй като телата са силно обгорели. 

Междувременно протестите след жестоката влакова катастрофа не стихват. Хората са гневни на властите и железопътната компания и твърдят, че трагедията е била въпрос на време. Стигна се и до безредици. 

Синдикатът заяви, че иска ясен график за прилагане на протоколите за безопасност. Въпросите около катастрофата към момента остават без отговор - предполага се, че става въпрос за дефектна сигнализация и проблеми с поддръжката.

Началникът на гарата в Лариса, който е арестуван след инцидента, е признал, че е допуснал грешка. Много от хората в Гърция обаче са категорични – проблемът е много по-голям, става въпрос за неподдържана с години железопътна мрежа.

Вижте повече в репортажа на Теодора Георгиева.

Снимка: БГНЕС