С бомби и камъни студентите в Гърция се изправиха срещу полицията заради влаковата катастрофа

Хиляди протестираха пред офисите на железопътната компания в Атина

03.03.2023 | 08:05 Редактор: Вяра Димова
С бомби и камъни студентите в Гърция се изправиха срещу полицията заради влаковата катастрофа

Хиляди студенти протестираха в Атина и Солун заради трагичната влакова катастрофа. Те обвиняват както железопътната компания, така и правителството за жертвите. Запалителни бомби и камъни срещу сълзотворен газ бяха оръжията на сблъсъците между протестиращите и гръцката полиция.

Голяма група студенти протестираха пред офисите на железопътната компания в Атина. Те скандираха "плащаме печалбите ви с нашия живот" и хвърляха камъни по сградата на компанията.

Протестите съвпаднаха с информация за още жертви на катастрофата, което предизвика гнева на студентите. Те замерваха  с бомби "Молотов" полицейските части, които охраняват района на шествието. Силите на реда отговориха със сълзотворен газ, съобщи БНР.

В Солун също се достигна до сблъсъци с полицията. Железничарите съобщиха, че удължават стачката с още 24 часа, като утре също няма да се движат влаковете в Гърция.

По последни данни при удара на двата влака са загинали 57 души. Грешка на началника на гарата в Лариса е причина за трагичния инцидент, обявиха разследващите.

Снимка: БГНЕС