Заловиха и сестрата на боса от "Коза Ностра", помагала му да се крие

Розалия координирала мрежа от бележки, позволявайки на мафиотския бос да поддържа връзки с хора

03.03.2023 | 11:47 Редактор: Вяра Димова
Заловиха и сестрата на боса от

Италианските карабинери арестуваха в Кастелветрано, на остров Сицилия, Розалия - сестрата на боса от "Коза Ностра" Матео Месина Денаро. Срещу нея има обвинения за връзки с мафията.

Според следователите години наред жената помагала на брат си да се крие от властите и управлявала за негова сметка семейната каса. Медиите на Апенините съобщиха, че Розалия координирала мрежата от "пицини" или бележките, написани на ръка, позволявайки по този начин на мафиотския бос да поддържа връзките с хората си по време на нелегалния си период.

Именно една от тези бележки, заловени в жилището на Розалия в Кастелветрано, се оказала решаваща за залавянето на боса на 16 януари. Тя била скрита в стол в къщата и била открита от карабинерите, докато поставяли подслушвателни устройства в жилището. В съобщението се говорело за болестта на Матео Месина Денаро.

Розалия, известна по-скоро с името Розета, е най-голямата от четирите му сестри и е майка на Лоренца Гутадауро, която сега е адвокат на вуйчо си. Съпругът ѝ - Филипо Гутадауро, е прекарал 14 години зад решетките за връзки с мафията и все още е в затвора, пише "24 часа".

Вторият син на Розалия - Франческо, е племенникът, избран от боса от клана от Трапани да продължи управлението. Той изтърпява 16-годишна присъда за връзки с мафията. Италианските власти в момента обискират десетки жилища и сгради в провинция Трапани във връзка с разследването.

Снимка: БГНЕС