Лавров: Сложете край на нелегитимните санкции към Русия

Русия е решена да създаде независими платежни системи

02.03.2023 | 11:37 Редактор: Петя Кръстева
Лавров: Сложете край на нелегитимните санкции към Русия

Руският външен министър Сергей Лавров обяви необходимостта от "поставяне на бариера" срещу нелегитимни санкции и нарушения на свободата на международната търговия.

"Необходимо е да се сложи край на нелегитимните санкции, всяка форма на нарушаване на свободата на международната търговия, манипулирането на пазара, произволното въвеждане на тавани на цените и други опити за присвояване на чужди природни ресурси", каза Лавров по време на заседание на Съвет на министрите на външните работи на Г-20, съобщават руски медии.

По думите му "насърчаването на зеления дневен ред и успешния енергиен преход трябва да се извършва без налагане на скъпи модели, които носят допълнителна тежест в ущърб на националните планове за социално-икономическо развитие", предава "Труд".

"Русия е решена да създаде независими платежни системи и да разшири разплащанията в национални валути в рамките на БРИКС, ШОС и ЕАЕС", категоричен бе Лавров.

Според него Федерацията очаква, че срещата на върха в Делхи през септември "поне частично ще компенсира рисковете, породени от егоистичната политика на Запада".

Снимка: БГНЕС


3
0 rate up comment rate down comment 0
И другите
преди 1 година
Има една държава, която нахлу в половината Близък Изток, все в чужди държави, но спрямо нея санкции никой не налага, а напротив- получава само овации, понеже населението в окупираните територии не се възприема за човешко в "цивилизования свят". Защо не осъждате всяка една война и не смятате, че всеки акт на агресия трябва да бъде санкциониран от международната общност? Това ли са демократичните ценности- на един е позволено да руши и убива безнаказано, а останалите са агресори. Всяка война е зло Сигнализирай за неуместен коментар
2
1 rate up comment rate down comment 0
манара
преди 1 година
Няма смисъл да бъде коментиран! Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 2
kire
преди 1 година
Ко рече тоя!?!?:) Единственото нелегитимно нещо е да отидеш в чужда страна и да избиваш населението и, да рушиш градовете и и да смяташ, че е твоя по презумпция. Особено като си подписал меморандум (Будапеща 12/94) да зачиташ границите и. Това е нелегитимно. Сигнализирай за неуместен коментар