Медведев: За Русия е важно да унищожи до основи неонацизма в Украйна

Украинските власти не са заинтересовани от прекратяване на конфликта, смята заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност

24.02.2023 | 11:42 Редактор: Вяра Димова
Медведев: За Русия е важно да унищожи до основи неонацизма в Украйна

За Русия е важно да унищожи до основи неонацизма в Украйна и да изтласка заплахата възможно най-далеч от нейните граници, дори и да се наложи да стигне чак до границата с Полша. Това каза заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност Дмитрий Медведев.

Той предупреди, че ако неонацистите не бъдат отстранени от властта в Киев, то в бъдеще те могат да провокират нов световен конфликт.

"Това не може да се допусне. Ето защо е толкова важно да се постигнат всички цели на специална военна операция. Да се ​​преместят границите на заплахите за страната ни възможно най-далеч, дори това да са границите на Полша", написа Медведев в канала си в Telegram.

Той отбеляза, че украинските власти не са заинтересовани от прекратяване на конфликта, но рано или късно ще трябва да се съгласят с това - и тогава ще бъде постигнато "някакво споразумение". "Русия ще победи в специална военна операция. И този ден ще дойде. Ние ще върнем нашите територии и ще защитим надеждно нашия народ, който пострада през годините на геноцид и обстрели", добави заместник-ръководителят на руския Съвет за сигурност, цитиран от "Труд".

Според него мотивите на основните врагове на Руската федерация са очевидни: "да отслабят максимално Русия, да я обезкървят за дълго време", следователно те не са заинтересовани от прекратяване на конфликта.

Снимка: БГНЕС