Уволнен от Путин руски генерал намерен мъртъв, самоубил се от депресия

Генерал-майор Владимир Макаров отговарял за "борбата с екстремизма" в Русия

13.02.2023 | 19:44 Редактор: Елеонора Танева
Уволнен от Путин руски генерал намерен мъртъв, самоубил се от депресия

Руски генерал, който наскоро бе уволнен от Владимир Путин, е намерен мъртъв, като се предполага, че се е самоубил, според съобщенията.

67-годишният генерал-майор Владимир Макаров отговаряше за "борбата с екстремизма" в Русия и е бил намерен застрелян днес сутринта, информира „Дейли мейл“.

Съобщава се, че той е ръководил издирването и потушаването на опоненти на руския президент, както и на журналисти, смятани за враждебно настроени към Кремъл. Макаров също така е предприемал действия срещу млади хора, които са протестирали срещу Путин.

Миналия месец Путин е издал указ за уволнението му. Мотивите му за това обаче остават неясни.

Съпругата на Макаров - Валентина, била заедно със съпруга си в селската къща в село Голиково край Москва в 7:00 ч. сутринта, когато чула изстрел, съобщават местни медии. Според някои съобщения наблизо е намерена ловна пушка "Беркут-2М". Според други сведения е открит пистолет. Съпругата му повикала член на семейството и извикала линейка, но медиците не успели да спасят Макаров, се казва в съобщенията, и той бил обявен за мъртъв.

Семейството на загиналия генерал се разпитва от руския Следствен комитет, съобщава московският всекидневник "Московский комсомолец". Изданието посочва, че в къщата се е съхранявало огнестрелно оръжие.

Роднините му твърдят, че той "не е знаел какво да прави", след като Путин го е отрязал, пише БГНЕС.

Макаров не е първата смърт на бивш високопоставен руснак, която повдига вежди, като от началото на 2022 г. десетки руски бизнесмени бяха открити мъртви при неизяснени обстоятелства. От 24 до 26 декември имаше поредица от четири мистериозни смъртни случая.

Снимка: БГНЕС


2
2 rate up comment rate down comment 1
Наблюдател
преди 1 година
Казват че се е самоубил с два изстрела в главата... Сигнализирай за неуместен коментар
1
3 rate up comment rate down comment 1
zigizagi
преди 1 година