Неуспешно бягство от затвора на стрелеца от Охайо

Осъденият на доживотен затвор Томас Тиджей Лейн уби трима свои връстници в училище през 2012 г.

12.09.2014 | 13:20 Редактор: Ирина Георгиева
Неуспешно бягство от затвора на стрелеца от Охайо

Осъденият на доживотен затвор Томас Тиджей Лейн, който през 2012 г. уби трима свои връстници в училище, е бил заловен от полицията. Късно снощи „Стрелецът от Охайо“ успя да избяга от затвора, където излежава три доживотни присъди без право на обжалване. Издирването на 19-годишния Лейн продължи около шест часа. Местните власти съобщиха, че залавянето на Лейн е станало на около 90 метра от затвора.

По време на издирването полицията отцепи няколко квартала северно от град Лима, където се намира затвора. Властите предупредиха гражданите да затворят прозорците, да заключат жилищата си и да не излизат. Заедно със стрелеца от Охайо са избягали и други двама затворници, като единият от тях е бил заловен малко след това от полицията. 

Засега не е известно как осъдените престъпници са успели да избягат. Местните медии съобщиха, че затворниците са прескочили оградата на затвора по време на ежедневната разходка в двора на заведението. Бягството вероятно е станало малко преди 20.00 часа местно време.

Лейн излежава присъда в затвора Алън в Охайо. През февруари 2012 г. той откри огън в училище в град Шардън и уби трима ученици. Миналата година той се призна за виновен и беше осъден на доживотен затвор без право на замяна. Обвинението не можа да поиска смъртна присъда, тъй като при извършването на престъплението Лейн е бил непълнолетен.