Макрон: Готови сме да съпроводим Украйна към победата, мира и Европа

"Трябват ни оръжия възможно най-бързо", настоя украинският президент

09.02.2023 | 09:18 Редактор: Ирена Бакърджиева
Макрон: Готови сме да съпроводим Украйна към победата, мира и Европа

"Франция е готова да съпровожда Украйна към победата, мира и Европа", заяви френският президент Еманюел Макрон преди извънредната среща в  Париж с украинския си колега Володимир Зеленски и германския канцлер Олаф Шолц.

Украйна може да разчита на Франция и Европа, които ще продължат да помагат с всички средства за победата и възвръщането на законните ѝ права. В това увери френският президент Макрон в краткото изявление пред медиите преди тристранната работната среща късно вечерта.

"Трябват ни оръжия възможно най-бързо", настоя украинският президент, който постави въпроса за военни самолети и тежко въоръжение, нужни според него за по-скорошен край на войната.

Съюзниците на Украйна ще я подкрепят военно, колкото е нужно, увери и германският канцлер Шолц. "Русия не трябва да печели тази война", подчерта той и увери, че Украйна е част от европейското семейство, съобщи БНР.

"А сега ще работим", заключи френският президент. Трите страни изясняват позициите си за военната помощ за Украйна преди утрешното заседание на Европейския съвет в Брюксел.

Снимка: БГНЕС


2
1 rate up comment rate down comment 0
Мински
преди 1 година
Видяхме как я подкрепите . Бяхте гарант по Минските споразумения. И за РСМ и отношенията с България сте гарант. Тя каква стана......Гаранция........./ сами си довършете/. Сигнализирай за неуместен коментар
1
1 rate up comment rate down comment 0
НЕКОЙ
преди 1 година
Рукия ще спечели тази война... Сигнализирай за неуместен коментар