КНДР засилва военните учения, САЩ ще наблюдават отблизо мащабния парад

Ким Чен Ун ръководи среща преди големите събития в страната

07.02.2023 | 07:45 Редактор: Тодор Петров
КНДР засилва военните учения, САЩ ще наблюдават отблизо мащабния парад

Северна Корея ще разшири и засили военните учения, за да гарантират готовността си за война, съобщиха държавните медии преди мащабен парад. Обещанието бе дадено на среща в понеделник, ръководена от лидера Ким Чен Ун, и последва проведените миналата седмица съвместни въздушни учения на Южна Корея и Съединените щати.

Експерти твърдят, че срещата на висшето ръководство на Северна Корея в понеделник е имала за цел да подчертае готовността на страната да се изправи срещу предстоящите съвместни военни учения между Южна Корея и Съединените щати.

"Северна Корея намеква за възможността за военни действия в бъдеще в името на оперативната и бойната подготовка и готовността за война", казва Хонг Мин, изследовател в Корейския институт за национално обединение, цитиран от БГНЕС.

Съединените щати наблюдават отблизо Северна Корея и нейния очакван военен парад, заяви говорител на Държавния департамент Нед Прайс. Той отбеляза, че военните паради имат повече "пропагандна стойност", отколкото материална стойност за Северна Корея.

Снимка: БГНЕС