Путин: Целта на специалната военна операция е защита на руснаците и на Русия

Защитата на "брака, като съюз между мъж и жена", се е превърнала в принцип на руската културна политика, подчерта президентът

25.01.2023 | 17:17 Редактор: Ирена Бакърджиева
Путин: Целта на специалната военна операция е защита на руснаците и на Русия

Целите на Русия в Украйна остават непроменени, заяви днес руският президент Владимир Путин, цитиран от ТАСС. Путин говори на среща със студенти по повод Татянинден, който в Русия е и Ден на студента.

"Целта (на специалната военна операция) е преди всичко да бъдат защитени хората и самата Русия от заплахите, за които се правят опити да бъдат създадени в нашите собствени исторически територии в съседство с нас. Не можем да позволим това да се случи", заяви руският президент.

Путин припомни, че след Втората световна война окупирана Германия е била разделена на четири сектора - американски, английски, френски и съветски. По неговите думи Съветският съюз е прекратил действието на този окупационен статут чрез юридически стъпки, а САЩ не са направили това. "Строго погледнато, формално и юридически на територията на Федерална република (Германия) има американски окупационни войски. И всъщност това е точно така - там има много войски", заяви той.

Путин подчерта, че Русия е само част от световната култура, но много важна част, и трябва да бъде разбрано значението и ролята на руската култура за световното многообразие, предаде БТА.

Защитата на "брака, като съюз между мъж и жена", се е превърнала в принцип на руската културна политика, изтъкна още той. В указ на държавния глава, публикуван днес на официалния портал за правна информация на Русия, пише, че "защитата на традиционните семейни ценности и институцията на брака като съюз на мъж и жена" ще бъде част от основните държавни политики в областта на културата.

Снимка: БГНЕС


1
2 rate up comment rate down comment 0
Юрий
преди 1 година
Всичко е ясно и точно.Само едно не се връзва . Украинците нали бяха нацисти . Сега ги изкара и обратни :)))Що никъде не се чу че украинец насилил руснак .А обратното колкото искаш :))))Защита от кого ???Нали Русия нападна Украйна а не обратното.Нали до последно говореха учения и нямаме намерение да нападаме никого.А СССР се разпадна икономически още 80 те години.Производство на милиони *** без реализация никъде. Корупция и кражби . Така и до днес.В България е същото:))) Сигнализирай за неуместен коментар