Песков: Американските танкове "Ейбрамс" за Украйна ще "изгорят"

Часовникът на Страшния съд "наистина тревожно" се е преместил по-близо до полунощ, заяви говорителят на Кремъл

25.01.2023 | 14:33 Редактор: Вяра Димова
Песков: Американските танкове

Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков каза, че бойните танкове "Ейбрамс" от САЩ за Украйна ще "изгорят" и определи съобщенията за възможността те да бъдат доставени на Киев, като скъпа, но безполезна прищявка, съобщиха Ройтерс и ТАСС.

Според американски официални представители Вашингтон е готов да изпрати десетки от бойните си танкове "М1 Ейбрамс", променяйки своята досегашна позиция. Танковете имат 120-милиметрово гладкоцевно оръдие, уточнява Ройтерс.

Песков каза също, че Часовникът на Страшния съд "наистина тревожно" се е преместил по-близо до полунощ. "Ситуацията като цяло е наистина тревожна", каза Песков, като призова за трезва оценка на напрежението между Русия и Запада около кризата в Украйна, пише БТА.

Говорителят на Кремъл каза, че няма перспектива за каквото и да било разведряване, базирайки се на "линията, избрана от НАТО под ръководството на САЩ". Песков призова за бдителност, за да се предотврати рискът от ядрена война.

Снимка: БГНЕС


1
0 rate up comment rate down comment 0
Скъпа е
преди 1 година
Скъпа е прищявката. Безполезна или не, украинците си плащат за "помощта" скъпо и прескъпо . Сигнализирай за неуместен коментар