Борис Джонсън в Киев: Eдинственият начин да се сложи край на войната е Украйна да спечели

Бившият британски премиер е посетил Бородианка, Буча и други предградия на столицата

22.01.2023 | 22:59 Редактор: Вяра Димова
Борис Джонсън в Киев: Eдинственият начин да се сложи край на войната е Украйна да спечели

Бившият британски премиер Борис Джонсън посети изненадващо Украйна. "За мен е привилегия да посетя Украйна по покана на президента Зеленски", се казва в разпространено изявление на бившия премиер по повод на визитата му. 

В него се казва още, че страданията на народа на Украйна продължават твърде дълго и че единственият начин да се сложи край на тази война е Украйна да спечели възможно най-бързо

Борис Джонсън е посетил Бородианка, Буча и други предградия на столицата Киев. 

Политическите наблюдатели във Великобритания смятат посещението му като опит да придаде тежест на онези среди, които искат изпращането на повече танкове в Украйна срещу руските сили. 

Това се потвърждава и от думите на Джонсън в Киев, че сега е времето да се удвоят усилията и средствата за украинците, така че да получат всичко необходимо "за да свършат работата докрай", съобщи БНР.

"Колкото по-рано падне Путин, толкова по-добре за Украйна и за целия свят", е изтъкнал бившият премиер.

В този момент в Джонсън е подложен на сериозни критики и искания за разследване след разпространени твърдения, че председателят на Би Би Си Ричард Шарп е бил препоръчан от Борис Джонсън да поеме поста, след като преди това Шарп е помогнал на бившия премиер като гарант да получи заем за 800 000 паунда.

Снимка: БГНЕС