Русия очаква атака срещу Кремъл - разполага ракетни системи "Панцир-С1" (+ВИДЕО)

Комплексът е монтиран на покрива на сграда на руското МО

21.01.2023 | 07:10 Редактор: Елеонора Танева

Русия е разположила ракетни системи "Панцир-С1" на върха на няколко ключови сгради в центъра на столицата Москва. Обградена от военната техника е била и резиденцията на президента Владимир Путин.

Според анализатори Кремъл се готви за потенциална, макар и малко вероятна, атака в сърцето на Русия от Киев, пише "24 часа".

На снимки в Telegram се вижда, че ракетна система "Панцир" е била монтирана на покрива на осеметажна сграда на руското Министерство на отбраната край река Москва. Друга - на 4 км югоизточно от Кремъл.

"Панцир-С1" има малък до среден обсег от около 30 км. Използва се за защита срещу самолети и хеликоптери. Неутрализира също крилати ракети.

Източници, близки до Кремъл, коментираха, че появата на ракетните системи в Москва е знак, че руското военно ръководство е загрижено за безопасността в собствените си градове.

"Това означава, че ръководството отлично осъзнава всички рискове и разбира, че ударите срещу Москва и регионите са само въпрос на време", пише руският журналист Александър Коц. 

Снимки: Telegram и Youtube


1
4 rate up comment rate down comment 8
Иванов
преди 1 година
Страх го тресе джуджето вече но и тези системи няма да му помогнат срещу дронове камикадзе тогава да види как е фашагите от Кремъл вече усещат половия орган Сигнализирай за неуместен коментар