Зеленски в "Рамщайн": 100 думи не означават сто танка, ускорете доставките на оръжие за Украйна

"Тероризмът не дава време за дискусии", категоричен бе украинският президент

20.01.2023 | 17:23 Редактор: Петя Кръстева
Зеленски в

Президентът на Украйна Володимир Зеленски призова международните партньори на страната да ускорят решенията за оръжейни доставки, защото времето играе в полза на Русия. 

Зеленски нарече присъстващите на 8-ата среща на Контактната група за отбрана на Украйна в Рамщайн "коалиция на създателите на победата" и изрази благодарност за помощта им в борбата срещу Русия, но отбеляза, че "сто благодарности не означават сто танка" и стотици думи не могат да бъдат поставени срещу руската артилерия или срещу ракети, от които е необходимо да се защитят мирните украинци.

"Имаме ли много време? Не. Тероризмът не дава време за дискусии. Времето оставя оръжието на Русия, трябва да ускорим", подчерта президентът.

Той изрази увереност, че участниците в конференцията не искат за децата си такъв световен ред, който Русия се опитва да наложи на всички. По думите му Федерацията  концентрира последните си сили, за да се опита да докаже, че омразата е по-силна от мира. "Така че вие и аз трябва да побързаме - злото и омразата винаги трябва да губят. Кремъл трябва да бъде победен", заяви украинският лидер, цитиран от "Фокус".

Президентът добави, че е по силите на събралите се в американската военновъздушна база да направят срещата "Рамщайнът на танковете" - не да се спори за количеството, а да се отвори доставката на такова оборудване по принцип, което ще сложи край на "руското зло".  Зеленски също така поиска на Украйна да бъдат доставени ракети с голям обсег.

Снимка: БГНЕС